Ingrediënten
600 g zoete aardappel
600 g courgette
1 tomaat
1 ui
1 teentje knoflook
stuk verse gember van 2 cm
1 kleine rode chilipeper
2 el garam masala
165 ml kokosmelk
165 ml kokosmelk
2 el mosterdolie
zout
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, gember en chilipeper fijn. Snijd de zoete aardappel en de courgette in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper en garam masala 5 minuten. Voeg de zoete aardappel toe en bak rondom aan. Doe de kokosmelk erbij, vul het blikje een keer met water en voeg dat ook toe en doe de courgette erbij. Breng aan de kook, laat afgedekt 10 tot 15 minuten koken. Breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Super lekker! begreep alleen niet wat ik met de tomaat moest doen. En meestal zijn blikjes kokosmelk rond de 400 mL, dus heb hem niet kunnen gebruiken om te vullen met water.
BeantwoordenVerwijderenMaar dit recept is zeker voor herhaling vatbaar!