Ingrediënten
1 kg geraspte cassave (diepvries, toko)
1 granaatappel
3 eieren
75 g gesmolten boter
2 el boter
2 el kaneelpoeder
150 g witte basterdsuiker
75 g pure chocoladedruppels
Bereiding
Laat de cassave ontdooien, druk het overtollige water eruit. Meng de gesmolten boter met de suiker en de eieren tot de suiker opgelost is. Meng dit samen met de kaneel door de cassave.
Haal de pitjes uit de granaatappel, houd 2 el apart voor de decoratie.
Vet een ovenvaste vorm van 23 x 23 cm in, doe de helft van het cassavemengsel erin. Verdeel de granaatappelpitten erover en doe de rest van het cassavemengsel erop. Snijd de 2 eetlepels in stukjes en leg die op de cassave. Bak de bojo 60 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), de bovenkant moet mooi bruin zijn.
Laat de bojo helemaal afkoelen, haal hem dan voorzichtig uit de vorm.
Smelt de chocolade au bain marie, bestrijk de bojo ermee. Garneer met de overige granaatappelpitjes.
Voor 16 stukjes
En dan is het natuurlijk ook erg leuk om te zien wat de overige deelnemers uit de mysterybox gemaakt hebben.
Annelies maakte een chocolademousse met kruidige bramensaus;
Mirne trakteerde op een kardemomkaneel brownie met bramen;
Jody liet zich inspireren tot een recept voor pastinaakkoekjes;
Marcella maakte een prachtige pastinaak-plaatcake met bramen.
Johanneke ging voor hartig en maakte cassave-pastinaakfrietjes met granaatappelmayonaise.
Annelies maakte een chocolademousse met kruidige bramensaus;
Mirne trakteerde op een kardemomkaneel brownie met bramen;
Jody liet zich inspireren tot een recept voor pastinaakkoekjes;
Marcella maakte een prachtige pastinaak-plaatcake met bramen.
Johanneke ging voor hartig en maakte cassave-pastinaakfrietjes met granaatappelmayonaise.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten