cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 1 oktober 2014

Mystery box: Bojo met granaatappel

Ja, je leest het goed. Bojo met granaatappel dus. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik een uitdaging niet snel uit de weg ga. En ja hoor, laatst was het weer zo ver. Ik zag de oproep van een medeblogger om mee te doen aan de Mysterybox, waarbij je zelf een ingrediënt kunt nomineren. In de Mysterybox zitten 6 ingrediënten, waarvan je minimaal 3 moet verwerken in een gerecht. Verder mag je nog een beperkt aantal ingrediënten uit de voorraadkast gebruiken. In de mysterybox zitten cassave, pastinaak, kaneel, bramen, granaatappel en pure chocola. Nou, da's toch echt wel even lastig. Mijn eerste gedachte was bojo, maar daar horen geraspte kokos en kokosmelk in, en laat dat nou net niet in de voorraadkast zitten. Tijdens 2 avonden speuren passeerde een reeks recepten de revue die qua ingrediënten prima zouden kunnen, maar de bojo bleef door mijn hoofd spoken. Dus werd het bojo zonder kokos en kokosmelk - en mét granaatappel. En om het helemaal af te maken, ging er nog een laagje chocoladeglazuur op. 


Ingrediënten

1 kg geraspte cassave (diepvries, toko)
1 granaatappel
3 eieren
75 g gesmolten boter
2 el boter
2 el kaneelpoeder
150 g witte basterdsuiker
75 g pure chocoladedruppels

Bereiding

Laat de cassave ontdooien, druk het overtollige water eruit. Meng de gesmolten boter met de suiker en de eieren tot de suiker opgelost is. Meng dit samen met de kaneel door de cassave. 
Haal de pitjes uit de granaatappel, houd 2 el apart voor de decoratie.
Vet een ovenvaste vorm van 23 x 23 cm in, doe de helft van het cassavemengsel erin. Verdeel de granaatappelpitten erover en doe de rest van het cassavemengsel erop. Snijd de 2 eetlepels in stukjes en leg die op de cassave. Bak de bojo 60 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), de bovenkant moet mooi bruin zijn.
Laat de bojo helemaal afkoelen, haal hem dan voorzichtig uit de vorm. 
Smelt de chocolade au bain marie, bestrijk de bojo ermee. Garneer met de overige granaatappelpitjes.

Voor 16 stukjes


En dan is het natuurlijk ook erg leuk om te zien wat de overige deelnemers uit de mysterybox gemaakt hebben. 
Annelies maakte een chocolademousse met kruidige bramensaus;
Mirne trakteerde op een kardemomkaneel brownie met bramen;
Jody liet zich inspireren tot een recept voor pastinaakkoekjes;
Marcella maakte een prachtige pastinaak-plaatcake met bramen.
Johanneke ging voor hartig en maakte cassave-pastinaakfrietjes met granaatappelmayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten