cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 10 september 2014

Nazomerse salade met vijg en hazelnoten

De zomer loopt duidelijk ten einde: het blad van de bomen verkleurt en de dagen zijn merkbaar korter. Ik word daar altijd een beetje droevig van - tot ik me realiseer dat de nazomer veel moois te bieden heeft. De kleuren, het licht en veel fruit, bessen en noten. Laatst raapte ik tijdens een korte wandeling verse hazelnoten, en die gingen vandaag lekker door de salade - samen met vijg, mozzarella en olijven. Heerlijk als bijgerecht of als maaltijdsalade.


Ingrediënten

wat verse sla (bijvoorbeeld lollo bionda en eikenbladsla)
10 zwarte olijven
1 vijg
50 g mozzarella
20 g hazelnoten
¼ komkommer
zout, peper
balsamico azijn

Bereiding

Rooster de noten in een pan zonder olie lichtbruin, laat ze afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes, snijd de vijg (met schil) in 8 parten, scheur de mozzarella in stukjes.
Leg de sla op een bord, leg de vijg in het midden. Verdeel de olijven, komkommer, noten en mozzarella in stukjes. Strooi er zout en peper naar smaak op en besprenkel met de balsamico.

Maaltijdsalade voor 1 persoon, bijgerecht voor 2 personen 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen