O ja, en vergeet zeker niet om een kijkje te nemen op Oesters en Uien, je vind er echt voor elke gelegenheid iets lekkers!
2 uien
3 teentjes knoflook
2 el honing
2 el pittige mosterd
1 plak ontbijtkoek
2 el paprikapoeder
1 tak rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 el appelazijn
1 fles abdijbier
zout en peper uit de molen
boter
Ingrediënten
1 kg stoofvlees (riblappen of sukadelappen)2 uien
3 teentjes knoflook
2 el honing
2 el pittige mosterd
1 plak ontbijtkoek
2 el paprikapoeder
1 tak rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 el appelazijn
1 fles abdijbier
zout en peper uit de molen
boter
Bereiding
Snijd de uien fijn, snijd in vlees in blokjes. Verhit wat boter in een pan en braad de uien, de geperste knoflook en het vlees hierin in porties aan, breng krachtig op smaak met zout en peper. Doe het vervolgens in de stoofpot van de slowcooker. Geef het bier in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksel los. Doe ook dit in de slowcooker, samen met de verkruimelde ontbijtkoek en alle andere ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en stoof 4 uur op de lage stand.
Lekker met frieten of pasta en een salade.
Voor 4 personen
Geen slowcooker? Geen probleem! Doe het vlees in een stoofpan, kook de aanbaksels los met het bier en doe samen met alle overige ingrediënten bij het vlees. Laat het 2½ tot 3 uur stoven. Voeg wat extra vocht toe (water of appelsap).
Een naieve vraag misschien, maar schenk je de gist uit de fles bier mee? Ik wil dit recept gaan ombouwen naar een wildrecept, wat denk je van hertenpoulet of wildzwijn als vleescomponent?
BeantwoordenVerwijderenIk heb gewoon de hele fles bier gebruikt, met gist en al dus. Ik denk dat het wel lekker is met wild, mijn gevoel zegt me dat wildzwijn het beste werkt. Je zou ook nog wat (gedroogde) paddenstoelen kunnen toevoegen, dat vind ik zelf altijd erg lekker met wild. En wat jeneverbessen, ook erg lekker met wild. Ben benieuwd naar je experiment, laat je t.z.t. een reactie achter?
Verwijderen