Ingrediënten
200 g (volkoren) pasta
600 g (gele) courgette
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
3 ansjovisfilets
5 cherrytomaten
1 el kappertjes
2 el olijfolie
zout, peper
Bereiding
Kook de pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar. Giet af en vang daarbij 1 glas van het kookvocht op, laat uitlekken.
Snijd de sjalot, knoflook, chilipeper en salie fijn, snijd de courgette in blokjes en de tomaten in vieren.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit de sjalot, knoflook, chilipeper en ansjovis 10 minuten tot de sjalotjes lichtbruin kleuren. Voeg dan de courgette toe, bak rondom bruin en blus af met het kookvocht van de pasta. Laat op matig vuur 10 minuten koken, voeg dan de kappertjes, tomaten en salie toe, kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout, meng de pasta door de groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten