cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 12 september 2014

Gele erwtensoep met kip en courgette

Afgelopen week had ik echt zin in soep. Niet zomaar een soep, maar gewoon lekker met kip, gele erwten en flink wat peper. De soep heeft een beetje tijd nodig maar is absoluut niet moeilijk om te maken. 

Ingrediënten

500 g borrelpootjes (kip)
1 ui
½ Mdme Jeanette peper
2 teentjes knoflook
5 pimentkorrels
100 g gedroogde gele spliterwten
1 tomaat
300 g courgette
2 takjes selderij
1 l kipbouillon
zout
2 el olie

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en braad de stukjes kip rondom bruin. Schep ze uit de pan en houd apart.
Snijd de ui, peper, knoflook en selderij fijn, snijd de tomaat en de courgette in blokjes. Fruit de ui, peper en knoflook in de resterende olie, voeg de spliterwten, selderij, piment,tomaat en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt 30 minuten koken. Controleer of de spliterwten bijna gaar zijn, voeg dan de courgette en de kip toe en kook nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen