Ingrediënten
500 g borrelpootjes (kip)
1 ui
½ Mdme Jeanette peper
2 teentjes knoflook
5 pimentkorrels
100 g gedroogde gele spliterwten
1 tomaat
300 g courgette
2 takjes selderij
1 l kipbouillon
zout
2 el olie
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en braad de stukjes kip rondom bruin. Schep ze uit de pan en houd apart.
Snijd de ui, peper, knoflook en selderij fijn, snijd de tomaat en de courgette in blokjes. Fruit de ui, peper en knoflook in de resterende olie, voeg de spliterwten, selderij, piment,tomaat en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt 30 minuten koken. Controleer of de spliterwten bijna gaar zijn, voeg dan de courgette en de kip toe en kook nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten