cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 1 maart 2014

Spinazie met gekookte banaan

Dit gerecht is typisch voor de West-Afrikaanse keuken en laat zien hoe makkelijk nieuwe (Europese) ingrediënten geadopteerd worden. Kookbananen worden vaak als bijgerecht gebruikt in plaats van rijst, fufu, yam of aardappel. Ik heb groene en gele bananen door elkaar gebruikt, maar je kunt ook alleen een soort gebruiken. Dit recept is de vegetarische variant, je kunt ook een blikje tonijn toevoegen. 
Heb je bananen over? Snijd ze in blokjes en meng ze door een salade met tomaten en komkommer. 

Ingrediënten

2 gele bakbananen 
2 groene bakbananen
1 rode ui
½ Mdme Jeanettepeper
plakje gember van 1 cm
300 g tomaten
225 g spinazie (diepvries)
2 eieren
2 takjes verse munt, de blaadjes
1 tl curry
1 bouillonblokje
zout
3 el olie

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de bananen en snijd ze (met schil!) in 3 of 4 stukken. Kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Hak de ui, gember, peper en muntblaadjes fijn, snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en bak de ui glazig. Voeg alle overige ingrediënten - behalve de eieren toe en breng aan de kook, laat even koken zodat het vocht van de spinazie en de tomaten vrij komt. Laat dan afgedekt 5 minuten koken zodat de groenten gaar worden. Breek de eieren boven de pan, meng ze door de groenten en laat ze stollen, breng alles op maak met zout. 
Giet de bananen af, schil ze en serveer met de groenten.

Voor 2 personen

Wil je tonijn toevoegen? Doe die dan tegelijk met de groenten in de pan.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen