cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 21 maart 2014

Oosters gekruide visspiezen op een groentenbedje

Vandaag had ik echt trek in vis maar eenmaal op de markt was het moeilijk kiezen. Uiteindelijk besloot ik lekkere visspiezen te maken, met rijst en een groentesaus. Voor dit recept kun je alle soorten stevig visfilet gebruiken, het is ook leuk om verschillende soorten te mengen. Ik ging voor zalm en schelvis, een erg lekkere combinatie. Dit gerecht is makkelijk voor te bereiden en daarom ook erg leuk voor gasten. De visspiezen zijn ook erg lekker voor de bbq!

Ingrediënten

Voor de vis:
450 g visfilet naar keuze
1 el verse dille (of 1 tl gedroogde dille)
1 el ras el hanout
1 el olijfolie
stukje gember van 1 cm
sap van ½ citroen
satépennen

Voor de groenten:
150 g courgette
1 rode paprika
2 tomaten
1 el kappertjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el ras el hanout
1 el groentebouillon (instant)
zout
3 el olijfolie

Bereiding

Voor de vis:
Snijd de vis in blokjes van 1,5 cm. Hak de gember en de dille heel fijn en meng met het citroensap, olijfolie en ras el hanout. Marineer de vis minimaal 1 uur in dit mengsel. Rijg de vis op de satépennen en gril de spiezen 10 tot 12 minuten onder de op 200 graden voorverwarmde gril.

Voor de groenten:
Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes, snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een pan op matig vuur, fruit de ui, chilipeper, knoflook en ras el hanout 5 minuten. Voeg dan de courgette en de paprika toe, bak de groenten 5 minuten. Doe dan de tomaten erbij, bak tot het sap vrij komt. Blus af met een glas water, voeg de bouillon toe en kook op laag vuur tot de groenten gaar zijn. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout.
Doe de groenten op een schaal, leg de spiezen erop.
Lekker met rijst of couscous en een frisse salade!

Voor 2 personen





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten