cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 22 maart 2014

Komkommer-walnotendip

Ik ben dol op komkommer en ik ben dol op dille! En voor een gerecht met komkommer én dille mag je me wakker maken (oké, wel op eigen risico). Deze dip is kun je ook prima als salade serveren, maar het is ook een leuke afwisseling voor op een toastje of stukje stokbrood. Je kunt het prima van te voren maken, maar voeg de noten pas vlak voor het serveren toe, anders worden ze zacht. 


Ingrediënten

250 g komkommer
3 takjes verse dille, de blaadjes
1 sjalotje
1 handvol walnoten
1 tl paprikapoeder
100 g Turkse yoghurt
50 g crème fraîche
zout, witte peper

Bereiding

Snijd de komkommer in fijne blokjes, hak de walnoten grof, snipper het sjalotje, hak de dille fijn. Meng de yoghurt, crème fraîche, dille en paprikapoeder, breng op smaak met zout en peper. Roer de komkommer en de walnoten erdoor.

Bijgerecht voor 2  personen 
Snack voor 4 tot 6 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen