cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 16 maart 2014

Bonen met courgette en sucuk

Van de week zat ik serieus na te denken wat ik nou weer's moest maken. 't was mijn vrije dag, gevuld dus met noodzakelijke dingen zoals een wasje draaien, opruimen, nuttige dingen zoals boodschappen doen en leuke dingen - koken dus. Ik had redelijk was klussen in huis te doen, daarbij past dus een gerecht dat wel tijd maar niet te veel aandacht vraagt. En dit is het resultaat...
Je kunt van dit gerecht ook heel makkelijk een vegetarische variant maken. Laat dan gewoon de sucuk worst weg en voeg in plaats daarvan extra groenten, bijvoorbeeld paprika, toe. 


Ingrediënten

180 g kivietsbonen
1 courgette 
1 ui
1 tomaat
1 sucuk worstje (125 g)
1 ui
2 el paprikapuree
1 el groentebouillon
2 el verse peterselie
3 el olijfolie

Bereiding

Laat de bonen een aantal uren weken, liefst overnacht. Breng ze met het weekwater aan de kook en kook ze op laag vuur gaar. Dat duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de weektijd. Giet de bonen af.
Snipper de ui, snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaat en de gepelde sucuk worst in blokjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie op matig vuur en fruit hierin de ui en de worst. Voeg na 5 minuten de tomaat toe, bak tot het sap vrij komt. Doe dan de bonen, courgette, groentebouillon en een glas water erbij, laat op matig vuur stoven tot de courgette gaar is.  Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.

Voor 2 personen

Meer weten over sucuk?Geen opmerkingen:

Een reactie posten