cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 17 maart 2014

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en walnoten

Dit is echt zo'n lekker simpel gerecht wat altijd van pas komt. Of je nou iets zoekt voor de lunch of een bijgerecht, hiermee maak je (bijna) iedereen blij - vooral jezelf als je meerdere gerechten maakt en multi-tasken niet echt je ding is. Zoete aardappelen zijn niet alleen erg lekker maar ook nog eens heel gezond, ze bevatten namelijk nauwelijks koolhydraten, ondertussen barsten ze van de vitamines en vezels. Goed nieuws dus als je op de koolhydraten wilt letten. Ik heb het gerecht gekruid met ras-el-hanout maar dat kun je prima vervangen door curry of garam massala, kortom, leef je uit! 

Ingrediënten

500 g zoete aardappel
275 g broccoli
plakje gember van ½  cm
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el ras-el-hanout
1 tl chilipoeder
zout, peper
2 handen vol walnoten (ik heb kleine handen)
olijfolie

Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook en de gember fijn. Hak de walnoten grof. Schep alle ingrediënten - behalve de walnoten - om in een ovenvaste schaal. Rooster de groenten 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer of de aardappelen gaar zijn, schep de walnoten erdoor.

Lunch- of bijgerecht voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten