cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 2 juni 2015

Lauwwarme aspergesalade

Asperges met ei, peterselie en gesmolten boter? Heerlijk! Maar als je vaak asperges eet wil je misschien ook een keer iets anders. Een paar dagen geleden had ik al een keer geprobeerd asperges in de oven de garen, in een beetje water en afgedekt met folie. Ik vond het idee wel aardig maar het duurde me iets te lang voordat de asperges gaar waren. De smaak was wel erg lekker, net iets intensiever dan bij gekookte asperges. Dus besloot ik om het experiment nog eens te herhalen, maar dan een beetje aangepast. Je kunt voor dit recept ook olijfolie of olie van andere noten gebruiken.

Ingrediënten

350 g witte asperges
2 el (walnoot)olie
1 el wijnazijn
2 el kervel
versgemalen peper en zout

Bereiding

Schil de asperges en verwijder het droge uiteinde, snijd de asperges in stukjes van ca. 4 centimeter. Hak de kervel fijn. Leg een stuk aluminiumfolie in een ovenvaste schaal, het stuk moet groot genoeg zijn om er een pakketje van te vouwen. Leg de asperges erin, voeg alle overige ingrediënten toe en schep om. Vouw nu de folie boven de asperges dicht en gaar de asperges in 20 tot 25 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer of de asperges beetgaar zijn. Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten