Ingrediënten
300 g hamlappen
1 gele paprika
1 rode paprika
1 el gele rozijnen
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 jalapeñopeper
stuk verse gember van 1 cm
sap van ½ citroen
2 el sesamzaad
1 el gemalen korianderzaad
1 tl kaneel
1 laurierblad
1 el gedroogde oregano
1 el kipbouillon (instant)
zout
2 el olie
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes. Hak de ui, knoflook, gember en jalapeñopeper fijn, snijd de paprika in reepjes.
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder vet lichtbruin. Verhit de olie in een braadpan op matig vuur, fruit de ui hierin glazig. Voeg dan de gember, jalapeñopeper, knoflook, koriander en kaneel toe, bak nog even mee. Doe het vlees in de pan, bak rondom bruin. Voeg de rozijnen, het laurierblad, de kipbouillon, het citroensap en wat zout toe. Doe zoveel water erbij dat het vlees net niet onder staat, breng aan de kook en laat afgedekt 50 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de paprika en de oregano toe en stoof nog eens 10 minuten. Roer de sesamzaadjes erdoor en breng op smaak met zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten