Je kunt de quiche als lunch of als hoofdgerecht serveren.
Ingrediënten
Voor het deeg:
175 g bloem
35 g koude boter
koud water
snufje zout
Voor de vulling:
500 g witte asperges
1 venkelknol
1 teentje knoflook
125 g ricotta
2 eieren
5 takjes bladpeterselie
1 mozzarella
versgemalen peper en zout
Bereiding
Voor het deeg:
Doe de bloem met het zout en de boter in een kom, meng de bloem met de boter. Voeg dan zoveel water toe dat je er een stevige deeg van kunt kneden. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast (langer mag ook).
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit ter grootte van de vorm. Bekleed de ingevette vorm met het deeg, druk het een beetje aan.
Voor de vulling:
Schil de asperges,verwijder de droge uiteinden en snijd ze in stukjes. Snijd de venkel in vieren, verwijder de stronk en snijd in dunne plakjes. Kook de asperges en de venkel in 5 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken (het kookvocht kun je eventueel bewaren voor een groentesoep).
Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de ricotta met de eieren, voeg de peterselie, knoflook en zout en peper naar smaak toe. Geef dit mengsel op het deeg, verdeel de groenten erover.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de groenten.
Bak de quiche 25 tot 30 minuten in de op 200° (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven.
Lekker met een salade erbij.
Voor 2 tot 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten