Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 zoete aardappel
1 tomaat
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el gerookt paprikapoeder
een paar takjes bonenkruid
1 glas groentebouillon
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout naar smaak
Bereiding
Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn, haal de blaadjes van het bonenkruid. Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit de olijfolie in een ruime pan op laag vuur, fruit hierin de sjalot met de knoflook en het paprikapoeder. Voeg na 2 minuten alle overige ingrediënten toe en laat afgedekt 10 minuten op matig vuur koken. Controleer of de zoete aardappel en de sperziebonen gaar zijn, breng op smaak met zout en peper.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten