Ingrediënten
50 g boter
1 ei
35 g poedersuiker
50 g bloem
½ tl bakpoeder
1 vlierbloesemscherm
1 tl geraspte citroenschil
Bereiding
Smelt de boter in een pan op laag vuur, laat een beetje afkoelen. Pluk de bloemetjes van de bloesemscherm. Meng de bloem en het bakpoeder. Klop het ei en de suiker tot de suiker opgelost is. Roer de bloem beetje bij beetje door het beslag. Voeg dan de gesmolten boter toe. Roer als laatste de citroenschil en de bloemetjes door het beslag.
Vet de madeleinevorm in met een beetje boter, geef 1 el beslag in elke vorm.
Bak de madeleines 10 tot 12 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de madeleines een paar minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Voor 12 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten