Ingrediënten
150 g farro
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 goede handvol spinazie
1 gele paprika
1 avocado
75 g feta
1 kleine handvol verse kruiden (ik gebruikte een mix van koriander, peterselie en munt)
versgemalen peper en zout
sap van ½ limoen
olijfolie
Bereiding
Kook de farro met een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
Leg de tomaten in een ovenvaste schaal, giet er olijfolie op en pof ze in 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Haal ze uit de oven, meng de olie door de farro. Laat de tomaten een beetje afkoelen en snijd ze in parten.
Snijd de paprika in blokjes, snijd de ui, knoflook en kruiden fijn. Verhit wat olie in een pan of wok, fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de spinazie toe, laat slinken. Meng de groenten en de kruiden door de farro. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in reepjes. Schep de salade op 2 borden, verdeel de tomaten en de avocado erover, verkruimel de feta over de salade.
Serveer lauwwarm.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten