cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 27 juni 2015

Toetje van rabarber

Tijdens de workshop van Annabel Langbein maakten we een makkelijk maar o zo lekker toetje met kruisbessen. Ik bedacht dat dit ook heel goed zou moeten kunnen met rabarber, en omdat ik daarvan genoeg in de tuin heb, ging ik het ook meteen uitproberen. Het resultaat? Een lekker fris en luchtig toetje. Echte zoetekauwen kunnen nog wat meer suiker toevoegen. Je kunt de rabarber ook door andere fruitsoorten vervangen, ik denk dat dit recept met aalbessen ook erg lekker is. 


Ingrediënten

200 g rabarber
80 ml water
40 g lichte basterdsuiker
10 blaadjes citroenmelisse
250 ml slagroom
125 g ricotta

Bereiding

Haal de rabarber af en snijd in stukjes. Meng in een pan met het water en de suiker en breng aan de kook. Laat op laag vuur koken tot de rabarber uit elkaar begint te vallen. Haal van het vuur, voeg de citroenmelisse toe en pureer het geheel. Laat de rabarber in de koelkast volledig afkoelen (minimaal 2 uur, dit kun je ook prima een dag van te voren maken).
Klop de slagroom stijf. Meng de ricotta met een derde van de rabarber, meng dit vervolgens door de slagroom.
Schep telkens 2 eetlepels van het slagroommengsel in een glas, geef daar vervolgens 1 eetlepel van het rabarbermengsel op. Herhaal dit nog 1 keer, je eindigt dus met rabarber.

Voor 4 personen
2 opmerkingen: