Ingrediënten
200 g rabarber
80 ml water
40 g lichte basterdsuiker
10 blaadjes citroenmelisse
250 ml slagroom
125 g ricotta
Bereiding
Haal de rabarber af en snijd in stukjes. Meng in een pan met het water en de suiker en breng aan de kook. Laat op laag vuur koken tot de rabarber uit elkaar begint te vallen. Haal van het vuur, voeg de citroenmelisse toe en pureer het geheel. Laat de rabarber in de koelkast volledig afkoelen (minimaal 2 uur, dit kun je ook prima een dag van te voren maken).
Klop de slagroom stijf. Meng de ricotta met een derde van de rabarber, meng dit vervolgens door de slagroom.
Schep telkens 2 eetlepels van het slagroommengsel in een glas, geef daar vervolgens 1 eetlepel van het rabarbermengsel op. Herhaal dit nog 1 keer, je eindigt dus met rabarber.
Voor 4 personen
Lijkt mij ook erg lekker met Mascarpone
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen