Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool
1 venkelknol
2 grote uien
1 teentje knoflook
scheutje witte wijnazijn
125 ml slagroom
1 bos kervel
125 ml slagroom
1 bos kervel
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
150 g parelcouscous
Bereiding
Hak de uien, knoflook en venkel fijn, bewaar het lof van de venkel. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwijder de dikke steeltjes van de kervel.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, voeg de uien toe en laat ze afgedekt 10 minuten stoven.Voeg de venkel en de knoflook toe en laat nog eens 10 minuten stoven, voeg indien nodig een beetje water toe.
Kook ondertussen de bloemkool beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de kervel en het venkellof met de slagroom, voeg toe aan het venkel-uienmengsel. Breng de saus op smaak met zout, peper en wijnazijn. Schep wat parelcouscous en bloemkool op een bord, serveer met de saus.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten