cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 4 juli 2015

Rabarbercake

Ik geef het toe, de keuken is niet de ideale plek om te vertoeven met deze temperaturen - en dat zeg ik niet snel. Maar deze rabarbercake is een uitzondering waard! Hij is niet alleen lekker maar ook nog eens snel klaar. De rabarber kun je buiten het seizoen prima door ander fruit vervangen.


Ingrediënten

3 eieren
100 g poedersuiker
150 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g gesmolten boter
200 g rabarber

Bereiding

Splits de eieren, meng de dooiers met de suiker. zeef de bloem en het bakpoeder en voeg toe aan de eidooiers, meng luchtig door elkaar. 
Klop in een andere kom de eiwitten stijf, spatel ze voorzichtig door de bloem. Voeg als laatste de gesmolten boter toe, meng tot je een glad beslag hebt. 
Geef het beslag in een ingevette taart- of springvorm van 24 cm Ø, strijk de bovenkant glad.
Hal de rabarber af en snijd in kleine stukjes, verdeel over het beslag.
Bak de cake 20 tot 25 minuten in de op 170° voorverwarmde oven. Laat in de vorm afkoelen.

Voor 8 tot 10 stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen