cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 1 februari 2015

Koolrolletjes met quinoa

Na een paar uurtjes buiten was ik wel toe aan een lekker winterse maaltijd - maar het moest ook weer niet te winters worden. Van de week had ik een groene kool gekocht, en ik had bedacht dat ik koolrolletjes wilde maken. Ik zat nog even te dubben wat voor vulling ik wilde maken, en koos uiteindelijk voor een mix van quinoa en groenten. Voor dit heerlijke gerecht moet je wel even de tijd nemen, of het een beetje voorbereiden. De vulling kun je prima een dag van te voren maken.
Gebruik voor dit gerecht de buitenste koolbladeren. Van de overige kool kun je een heerlijk winters stoofgerecht maken, met bijvoorbeeld wortel en pastinaken.


Ingrediënten

6 groene koolbladen
100 g quinoa
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 jalapeño peper
1 kleine groene paprika
100 g champignons
1 blik tomatenstukjes
1 el komijn
1 el paprikapoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
versgemalen peper en zout
5 el olijfolie

Bereiding

Blancheer de koolbladen 1 minuut, spoel ze af met koud water zodat ze hun kleur behouden. Bewaar het kookvocht.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de ui, de knoflook en de jalapeño peper fijn. Snijd de champignons en de paprika in kleine blokjes.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit hierin de helft van de ui glazig. Voeg 1 teentje knoflook, jalapeño peper en komijn toe, bak een minuut mee. Voeg de paprika en de champginons toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten met de quinoa.
Spreid de koolbladen uit op een werkvlak, verdeel de vulling erover. Vouw eerst de zijkanten over de vulling, vouw dan de uiteinden samen. Zet de rolletjes vast met een houten prikker of bind ze vast met keukentouw.
Verhit de overige olie in een hapjespan en fruit hierin de resterende ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het paprikapoeder toe, bak eventjes mee. Doe dan de koolrolletjes in de pan, bak ze aan beide kanten 2 minuten. Voeg de tomaten, 200 ml van het kookvocht en de oregano toe, breng alles aan de kook en laat afgedekt 15 minuten op laag vuur garen. Keer de koolrolletjes in de tussentijd een keer. Breng de saus op smaak met zout en peper.

De koolrolletjes zijn erg lekker met puree van zoete aardappel.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten