Ingrediënten
400 g pastinaken
1 peterseliewortel
2 grote wortelen
1 ui
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 el komijn
versgemalen peper en zout
2 el verse dragon
olijfolie
Bereiding
Schil de groenten en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en de ui hak grof. Schep ze samen met de groenten in een ovenvaste schaal om met olijfolie en versgemalen peper. Rooster de groenten ongeveer 45 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat de groenten een beetje afkoelen en pureer ze met 750 ml water in de blender of met een staafmixer.
Hak de sjalot en de dragon fijn. Verhit 2 el olijfolie op matig vuur, fruit hierin de sjalot en de komijn 2 minuten. Voeg de gepureerde groenten toe en breng aan de kook. Voeg water toe tot de soep de gewenste dikte heeft, roer de dragon door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten