cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 8 februari 2015

Frambozentaart

Een taart bakken is helemaal niet zo moeilijk, en met de decoratie kun je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Deze frambozentaart heeft alles mee: hij is mooi, lekker en makkelijk te maken. En misschien ook wel een hele leuke verrassing voor Valentijnsdag...

Ingrediënten

Voor de cake
100 g boter
75 g witte basterdsuiker
2 eieren
1 tl bakpoeder
100 g bloem
100 g frambozen
1 tl rozenwater
4 el frambozenjam

Voor de topping 
75 g roomkaas
75 g mascarpone
een paar druppels rozenwater
2 el gehakte pistachenoten
50 g frambozen

Bereiding

Voor de cake
Meng de boter met de suiker tot de suiker opgelost is, voeg de eieren één voor één toe. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe, meng alles tot je een luchtig beslag hebt. Doe dan het rozenwater en de frambozen erbij, meng tot de frambozen helemaal door het beslag gemengd zijn. Geef het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm Ø, strijk de bovenkant glad. Bak de cake ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Haal uit de oven en laat op een rooster volledig afkoelen.
Snijd de cake doormidden, bestrijk de onderste helft met de frambozenjam, leg de bovenste helft erop.

Voor de topping
Laat de mascarpone en de roomkaas op kamertemperatuur komen, roer met een paar druppels rozenwater glad. Bestrijk de bovenkant van de cake ermee, decoreer met de frambozen en de pistachenoten. Bewaar de cake op een koele plek.

Voor een taart van 20 cm Ø



Geen opmerkingen:

Een reactie posten