In het oorspronkelijke recept worden rauwe cashewnoten gebruikt, die je in grotere toko's of online kunt kopen. Mocht het echt niet lukken om rauwe cashewnoten te krijgen, gebruik dan ongezouten cashewnoten en bak die heel even in hete olie.
Ingrediënten
250 g rauwe cashewnoten
2 sjalotjes
1 lente-ui
1 of 2 kleine chilipepers
1 stengel sereh
5 takjes koriander
5 takjes Thaise basilicum
sap van ½ limoen
1 el vissaus
olie
Bereiding
Verhit de olie in een wok of een ruime pan tot 165°. Controleer de temperatuur met een kookthermometer of doe een noot in de olie: als de noot snel verkleurt is de temperatuur goed. Bak de noten in ongeveer 5 minuten goudbruin, houd ze daarbij in beweging. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de sjalotjes, lente-ui, chilipepers, koriander, basilicum en sereh (gebruik alleen het zachte binnenste gedeelte) fijn, meng met het limoensap en de vissaus. Eventueel kun je nog wat suiker toevoegen. Schep de cashewnoten erdoor, serveer het liefst lauwwarm.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten