In het oorspronkelijke recept worden wortelen, gedroogde garnalen, gedroogde tofu en varkensvlees gebruikt. Ik gebruikte wortelen, verse garnalen en labu siam (chayote). Smaakmakers zijn verse gember, lente-ui, bruine bonensaus (uit de toko) en sojasaus.
Ingrediënten
300 g wortelen
1 lambu siam
300 g rauwe gepelde garnalen
plak gember van ½ cm
2 lente-uien
1 el bruine bonensaus
1 el lichte sojasaus
500 ml groentebouillon
1 el maizena
2 el sesamolie
Bereiding
Snijd de wortelen en de lambu siam in blokjes, snijd de lente-uien in ringen en hak de gember fijn. Verhit 1 el sesamolie in een wok en bak de garnalen roze, schep ze uit de wok. Veeg de wok schoon en verhit de resterende olie. Roerbak hierin de blokjes wortel en lambu siam 3 minuten, voeg de gember en de lente-uien toe en bak ze een halve minuut mee. Voeg de bonensaus, sojasaus en groentebouillon toe, breng aan de kook en kook de groenten in ca. 8 minuten beetgaar. Maak ondertussen een papje van de maizena en 2 el koud water, voeg dit al roerend toe en kook verder tot de saus bindt. Voeg de garnalen toe en laat alles goed doorwarmen.
Lekker met gestoomde rijst.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten