Ingrediënten
350 g kalfssaucijzen
1 courgette (+ 350 g)
1 dunne prei
1 tomaat
1 blik kikkererwten (240 g uitlekgewicht)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el komijn
1 tl venkelzaad
5 takjes koriander
5 takjes bladpeterselie
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
Bereiding
Hak de sjalot, knoflook, koriander en peterselie fijn, snijd de courgette en de tomaat in blokjes. Snijd de prei in ringetjes, laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur, fruit de ui, knoflook, venkelzaad en komijn 2 minuten.
Snijd de worsten in de lengte open, voeg het vlees toe en bak het rul. Voeg - als het vlees half gaar is - de prei toe en bak die 2 minuten mee. Voeg dan de courgette, tomaat, een glas water en wat zout en peper toe, breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 10 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Voeg de kikkererwten, peterselie en koriander toe, meng goed met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten