Een van mijn favoriete borrelhapjes zijn borrelpootjes. Gewoon lekker simpel gekruid en dan in de oven lekker krokant gebakken - heerlijk. Je kunt ze op heel veel manieren kruiden, mijn "probleem" is dat ik eigenlijk alles lekker vind. Deze mix is in ieder geval een blijvertje, alleen al vanwege de oregano die lekker begint te geuren als de kip de oven in gaat. Laat de borrelpootjes liefst overnacht marineren, of leg ze met de marinade een aantal dagen in de vriezer.
Ingrediënten
500 g borrelpootjes
1 el paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
½ tl kurkuma
1 el gedroogde oregano
grof gemalen zeezout
2 el olijfolie
Bereiding
Meng de olie met alle specerijen tot een papje en schep om met de kip. Laat dit minimaal 2 uur, liefst overnacht in de koelkast marineren.
Doe de kip in een ovenvaste schaal en bak ze 20 tot 25 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (heteluchtoven).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten