Ingrediënten
115 g pure chocolade
170 g boter
100 g rietsuiker of basterdsuiker
4 eieren
200 g bloem
1 tl bakpoeder
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
65 g zure room
65 g roomkaas
Bereiding
Snijd de chocolade en de boter in blokjes en smelt ze au bain marie, laat een beetje afkoelen.
Klop de eieren luchtig, voeg de suiker toe en meng tot de suiker opgelost is. Voeg de sinaasappelschil en het sap - op 2 el na - toe, voeg dan het chocolademengsel toe. Meng als laatste de bloem en het bakpoeder door het beslag, roer tot je een luchtig mengsel hebt.
Geef het beslag in een ingevette springvorm van 24 cm °Ø en bak 35 tot 45 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer of de cake gaar is, laat afkoelen op een rooster.
Meng de overige 2 el sinaasappelsap met de zure room en de roomkaas tot een glad mengsel, bestrijk de bovenkant van de cake ermee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten