cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 17 januari 2015

Chocolade-sinaasappelcake

Ik ben geen enorme zoetekauw maar zo af en toe kan ik een stukje cake wel waarderen. Ik gebruik over het algemeen weinig suiker of andere zoetmakers, zeker als ik verse fruit gebruik. Houd je wel van zoet? Gebruik dan wat meer suiker of vervang een deel van de pure chocolade door melkchocolade.


Ingrediënten

115 g pure chocolade
170 g boter
100 g rietsuiker of basterdsuiker
4 eieren
200 g bloem
1 tl bakpoeder
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
65 g zure room
65 g roomkaas

Bereiding

Snijd de chocolade en de boter in blokjes en smelt ze au bain marie, laat een beetje afkoelen.
Klop de eieren luchtig, voeg de suiker toe en meng tot de suiker opgelost is. Voeg de sinaasappelschil en het sap - op 2 el na - toe, voeg dan het chocolademengsel toe. Meng als laatste de bloem en het bakpoeder door het beslag, roer tot je een luchtig mengsel hebt. 
Geef het beslag in een ingevette springvorm van 24 cm °Ø en bak 35 tot 45 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer of de cake gaar is, laat afkoelen op een rooster.
Meng de overige 2 el sinaasappelsap met de zure room en de roomkaas tot een glad mengsel, bestrijk de bovenkant van de cake ermee.

Voor 12 tot 14 stukjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten