Nu ben je waarschijnlijk benieuwd of je de kastanje echt proeft. Ja - als je de pasta zonder saus eet proef je een subtiele kastanjesmaak. Zodra de saus erbij gaat, proef je niets meer van de kastanje. De volgende keer ga ik wat meer kastanjepuree toevoegen en gebruik ik geen olijfolie - wordt vervolgd dus.
Ingrediënten
Voor de pasta:
125 g bloem
1 el olijfolie
snufje zout
1 el kastanjepuree
water
Voor de saus:
250 g kipdijfilet
250 g kastanjechampignons
2 tomaten
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 takjes tijm
2 el mascarpone
versgemalen peper en zout
evt. instant kipbouillon
2 el olijfolie
Bereiding
Voor de pasta:
Meng de bloem, zout, ei, olijfolie en kastanjepuree in een kom. Voeg zo veel water toe dat je er een samenhangend stevig deeg van kunt kneden. Laat afgedekt 30 minuten (langer mag ook) rusten.
Verdeel het deeg in 3 porties en rol het met de pastamachine uit tot stand 6, snijd er vervolgens tagliatelle van.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken.
Voor de saus:
Snijd de kip en de tomaten in blokjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn, snijd de champignons in plakken.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur, bak de kip rondom bruin, breng op smaak . Voeg de sjalot en de knoflook toe, bak mee tot de sjalot glazig wordt. Doe dan de champignons erbij en een minuut later de tomaten. Risp de tijmblaadjes van de tak en voeg ze eveneens toe. Laat ongeveer 5 minuten op laag vuur koken, tot het sap van de tomaten vrijkomt. Voeg de mascarpone toe, laat nog even koken en breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel kipbouillon, serveer met de pasta.
Lekker met een gemengde salade erbij.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten