Ingrediënten
1 aubergine
2 tomaten
100 g okra's
1 ui
2 teentjes knoflook
1 - 2 chilipepers
1 klein blik tomatenpuree
1 el komijn
1 el paprika
+ 2 el citroensap
5 takjes koriander
zout
3 el olijfolie
Bereiding
Snijd de aubergine en de tomaten in blokjes. Hak de ui, knoflook, chilipepers en koriander fijn. Verwijder de uiteinden van de okra's en snijd ze in 2 of 3 stukken.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur, fruit de ui hierin 5 minuten. Voeg de knoflook, chilipepers, komijn en paprikapoeder toe en bak ze een minuut mee.
Doe de aubergine in de pan, bak mee tot ze beginnen te verkleuren. Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, okra's, citroensap en een snufje zout toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt ongeveer 25 minuten stoven. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten