cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 23 januari 2015

Oosterse kip uit de oven

Het komt niet zo vaak voor dat ik een hele kip maak maar ik had er echt weer's trek in. En omdat het niet zo vaak op tafel komt, heb ik er wat meer werk van gemaakt. Sumak is een specerij die je in Turkse en Marokkaanse winkels kunt krijgen, het zijn de fijngemalen bessen van de sumakstruik. Het geeft een friszure smaak aan je gerechten, je kunt het eventueel vervangen door citroen- of limoensap.
Ik heb de kip in een braadzak bereid, op die manier wordt het vlees lekker mals en de oven blijft schoon. Je kunt de kip ook gewoon losjes afdekken met aluminiumfolie.
Heb je kip over? Verwerk het in een soep of salade!


Ingrediënten

1 braadkip (ca. 1 kg)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el citroensap
2 tl sumak
2 el komijn
1 tl kaneel
½ tl zeezout
1 tl zwarte peperkorrels

Bereiding

Maal alle ingrediënten - behalve de kip - in de vijzel of met een keukenmachine tot een papje, bestrijk de kip rondom met dit mengsel. Leg de kip in een braadzak of ovenvaste schaal en laat minimaal 2 uur (liefst langer) marineren. 
Braad de kip ca. 75 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Serveer met rijst en groenten of een salade.

Afhankelijk van de bijgerechten voor 2 tot 4 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten