Ik heb de kip in een braadzak bereid, op die manier wordt het vlees lekker mals en de oven blijft schoon. Je kunt de kip ook gewoon losjes afdekken met aluminiumfolie.
Heb je kip over? Verwerk het in een soep of salade!
Ingrediënten
1 braadkip (ca. 1 kg)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el citroensap
2 tl sumak
2 el komijn
1 tl kaneel
½ tl zeezout
1 tl zwarte peperkorrels
Bereiding
Maal alle ingrediënten - behalve de kip - in de vijzel of met een keukenmachine tot een papje, bestrijk de kip rondom met dit mengsel. Leg de kip in een braadzak of ovenvaste schaal en laat minimaal 2 uur (liefst langer) marineren.
Braad de kip ca. 75 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Serveer met rijst en groenten of een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten