De freekeh is ook al zo'n experiment. Ik heb het nog nooit gegeten maar de afgelopen tijd zag ik het bij verschillende medebloggers voorbijkomen. Ik werd nieuwsgierig en moest en zou het uitproberen. Ik heb geen idee of ze in het thuisland van de chimichurri (Argentinie) freekeh eten (ik vermoed van niet), en pilaf kwam ik ook niet tegen tijdens mijn zoektocht naar Argentijnse recepten. Dat maak ik dan weer goed door groenten te gebruiken die wel in de Argentijnse keuken thuis zijn.
Mij ging het bij dit recept om de kip en hoe die te serveren, maar de pilaf is ook prima geschikt als vegetarisch hoofdgerecht.Voeg dan eventueel nog wat extra groenten toe.
Ingrediënten
Voor de kip:
400 g kipfilet
1 handvol bladpeterselie
1 tl gedroogde oregano
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
versgemalen peper en zout
2 el rodewijnazijn
4 el olijfolie
Voor de pilaf:
200 g freekeh
1 ui
2 teentjes knoflook
1 - 2 chilipepers
1 courgette
1 rode paprika
1 el gerookte paprikapoeder
2 el komijn
versgemalen peper en zout
2 el groentebouillon (instant)
3 el olijfolie
Snijd de kip in wat grotere stukken. Pureer de peterselie, knoflook, oregano en chilipeper grof met een stafmixer. Voeg dan de azijn en olie toe, meng nog eens, breng op smaak met zout en peper. Het is de bedoeling dat je een grof mengsel krijgt waarin je nog kleine stukjes chilipeper terugziet. Meng de kip met de chimichurri en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een grilpan en gril de stukjes kip van beide kanten mooi bruin.
Voor de pilaf:
Kook de freekeh in ruim water halfgaar (ongeveer 7 minuten), giet af en laat uitlekken. Snijd de courgette en de paprika in blokjes, hak de ui en de chilipeper grof.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de geperste knoflook, chilipeper, gerookte paprika en komijn toe zodra de ui glazig begint te worden, bak nog 2 minuten.
Voeg de courgette en de paprika toe, bak een paar minuten mee. Schep ze daarbij goed om met de ui en de specerijen. Voeg de freekeh, 300 ml water, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook, laat afgedekt gaar koken (ongeveer 7 minuten). De freekeh moet beetgaar zijn.
Om te serveren:
Schep een beetje pilaf op het bord en leg een paar stukjes kip erop.
Voor 2 tot 3 personen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 - 2 chilipepers
1 courgette
1 rode paprika
1 el gerookte paprikapoeder
2 el komijn
versgemalen peper en zout
2 el groentebouillon (instant)
3 el olijfolie
Bereiding
Voor de kip:Snijd de kip in wat grotere stukken. Pureer de peterselie, knoflook, oregano en chilipeper grof met een stafmixer. Voeg dan de azijn en olie toe, meng nog eens, breng op smaak met zout en peper. Het is de bedoeling dat je een grof mengsel krijgt waarin je nog kleine stukjes chilipeper terugziet. Meng de kip met de chimichurri en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een grilpan en gril de stukjes kip van beide kanten mooi bruin.
Voor de pilaf:
Kook de freekeh in ruim water halfgaar (ongeveer 7 minuten), giet af en laat uitlekken. Snijd de courgette en de paprika in blokjes, hak de ui en de chilipeper grof.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de geperste knoflook, chilipeper, gerookte paprika en komijn toe zodra de ui glazig begint te worden, bak nog 2 minuten.
Voeg de courgette en de paprika toe, bak een paar minuten mee. Schep ze daarbij goed om met de ui en de specerijen. Voeg de freekeh, 300 ml water, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook, laat afgedekt gaar koken (ongeveer 7 minuten). De freekeh moet beetgaar zijn.
Om te serveren:
Schep een beetje pilaf op het bord en leg een paar stukjes kip erop.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten