cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 6 oktober 2014

Courgettecake met walnoten en rozijnen

Begin augustus, toen er geen einde leek te komen aan de courgettestroom, kreeg ik van een vriendin een recept voor courgettebrood. Dat brood bleek meer een cake te zijn, met een beetje fantasie zou je het nog onder de zoete broden kunnen scharen. Ik zou het niet snel als ontbijt eten, maar met een kopje thee of koffie is het heerlijk. Ook als snack is het prima, een beetje zoet en de walnoten zorgen voor een lekkere bite.
De maten in dit recept zijn in cups aangegeven. Je kunt de maatscheppen tegenwoordig in veel winkels vinden, dus laat je daardoor zeker niet weerhouden, want deze cake moet je proberen!

Ingrediënten

3 cups bloem
¾ cup suiker
1 cup olie
1 courgette (ca. 250 g)
2 tl bakpoeder
1 tl zout
3 eieren
1 el kaneel
1 cup walnoten
¾ cup (gele) rozijnen

Bereiding

Rasp de courgette, hak de walnoten grof. Meng bloem, zout, kaneel en bakpoeder. Doe de suiker en de olie samen in een mengkom, meng met de handmixer tot de suiker opgelost is. Voeg de eieren één voor één toe en roer dan geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de courgette, walnoten en rozijnen erdoor. 
Vet een tulband- of cakevorm in en doe het beslag erin. Je kunt natuurlijk ook muffins maken!
Bak de cake in de op 160° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt, heeft de cake 25 tot 75 minuten nodig. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (er mag geen beslag aan de satéprikker zitten).
Laat de cake een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 

Voor 12 tot 16 stuks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten