cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 22 oktober 2014

Uit eten in Barcelona

Het was eventjes rustig hier, ik heb namelijk genoten van een heerlijke vakantie in Barcelona. Voorzien van goede tips van vrienden en collega's, een reisgids, om uiteindelijk lekker op eigen houtje door de stad te dwalen. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch het leukst! Barcelona stikt van de restaurants en tapasbars, reden genoeg voor mij om er nog heel vaak terug te komen. Natuurlijk heeft Barcelona veel meer te bieden dan lekker eten, maar ja, dit is natuurlijk wel een foodblog!  

De bekendste straat van Barcelona is natuurlijk de Ramblas, maar voor de leukste restaurants kun je beter in de kleine zijstraatjes terecht. De wijk El Born staat bekend om de leuke tapasbars, en die moet je zeker niet overslaan. De keuken van Barcelona kent vele invloeden, en naast de Spaanse keuken zijn ook Aziatische keukens goed vertegenwoordigd. 

De Spaanse keuken wordt vaak geassocieerd met tapas en paella, maar er is meer! Wat te denken van al het lekkers dat ze van bacalao (bakkeljauw, klipvis) maken, de heerlijke empanadas met de meest uiteenlopende vullingen en ook de heerlijke zoetigheden en bonbons. Vergeet dus zeker niet om een lokale markt te bezoeken, stap eens een bakkerij binnen voor een heerlijk broodje met amandelspijs en laat ook de chocolatiers niet links liggen!

En nu wil ik je graag een paar restaurants voorstellen die absoluut een bezoek waard zijn!

Rincón de Aragón Rincón de Aragón heeft een uitgebreide keuze aan tapas, paellas en vlees- en visgerechten. Ook als vegetariër kun je hier prima terecht! Ik proefde de paella met kip, pimientos de padron, gemarineerde ansjovis en een salade van tomaten, olijven en feta (Carrer del Carme, 28). 




Crema Canela

Ik was er al een paar keer langs gelopen, een iedere keer zei ik tegen mezelf: "ik moet hier gaan eten", en toen was er eindelijk eens een tafel vrij bij La Crema Canela in El Barri Gòtic. Mijn dag kon niet meer stuk! La Crema Canela is modern ingericht en heeft een kaart waar moeilijk uit te kiezen valt. Geen tapas, maar een geweldige keuze uit soepen, salades, voorgerechten, vis, vlees en last but not least desserts. Ik ben niet bepaald een zoetekauw, dus als ik om de dessertkaart vraag en dan ook nog eens moeite heb om te kiezen uit al dat lekkers... Uiteindelijk viel de keuze op een pompoensoep met zongedroogde tomaten en olijfolie, een salade met vijgen en walnoten, gekonfijte eend, 3 soorten vlees met Thaise noedels, een overheerlijke chocoladesoep en chocoladetaart met frambozen en mascarpone. En ja, dat smaakte nog lekkerder dan het klinkt! Niet het goedkoopste restaurant maar ook niet extreem duur, en elke cent waard! (Passatge Mandoz, 6).








Lonja de Tapas
Ook erg leuk: organiseer je eigen tapasproeverij in verschillende restaurants! Bestel 2 of 3 tapas naar keuze, ga een eindje wandelen om aan te schuiven in het volgende restaurant. Op deze manier kun je in korte tijd met meerdere tapasrestaurants kennis maken. Op deze manier proefde ik bij Lonja de Tapas heerlijke calamaris, Catalaans brood met tomaten, salade met tomaten, walnoten, rozijnen en een honingdressing en gemarineerde tonijn met ui en tomaat (Pla de Palau, 6).




Loft del Born
Loft del Born serveerde heerlijke toetjes: mangosorbet en chocoladetaart. Helaas had ik geen gelegenheid om de tapas te proeven, maar de kaart én de toetjes waren veelbelovend (Plaça Comercial, 2).





 Bun Bo Raval

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je in Barcelona bent, maar een aanrader als je even iets anders wilt is Bun Bo Raval. Het restaurant is modern ingericht en serveert heerlijke Vietnamese gerechten. Probeer de gemengde voorgerechten; een combinatie van loempia's, wontons en gevulde hapjes met bonenpasta met 3 verschillende sausen. Aan de vegetarische gebakken rijst werd op verzoek wat kip toegevoegd, en ook de noodles met kip en groenten hebben de test glansrijk doorstaan (Carrer dels Angels, 6).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten