cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 5 oktober 2014

Sleedoorn plukken


Sleedoorn is familie van de pruim. De bessen lijken dan ook op kleine pruimen, ze zijn echter lang niet zo zoet. Rauw zijn ze niet echt lekker, voordat je ze kunt verwerken hebben ze wat vorst nodig. In een wat koudere winter gaat dat vanzelf, bij gebrek aan kou of geduld is de vriezer een prima alternatief. 
Sleedoorn doet zijn naam eer aan, hij heeft lange, scherpe doorns. De rijpe bessen (vanaf augustus) laten zich makkelijk plukken.
Sleedoorn komt in Nederland veel voor, vooral aan bosranden en in het gezelschap van meidoorn, vlier en hazelaars. 
Sleedoorn werd vroeger in de natuurgeneeskunde gebruikt bij nierziektes, korts en ontstekingen. Daarnaast zijn de bessen een goede leverancier van de vitamines B1 en C.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen