cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 4 oktober 2014

Pompoenrisotto

Laatst zag ik in de supermarkt verschillende soorten pompoen die je niet dagelijks tegenkomt. Ik kon niet weerstaan en kocht een kleine patisson. Dat zijn vrij kleine, redelijk platte pompoenen. Ze zijn vanwege hun vorm erg geschikt om te vullen, maar ik had andere plannen. Vandaag stond pompoenrisotto op het menu, en ook dat gaat prima met de patisson.

Ingrediënten

1 patisson (of een andere pompoen) van ca. 850 g
180 risottorijst
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el rozemarijnnaalden
10 g gedroogde paddenstoelen
600 ml groentebouillon
geraspte grana padano naar smaak
3 el pompoenpitten
3 el olijfolie
versgemalen zout en peper 

Bereiding

Week de paddenstoelen 15 minuten in 125 ml kokend water, knijp het water uit de paddenstoelen en hak ze fijn. Bewaar het weekwater. 
Snijd de pompoen met schil in stukken en rooster ongeveer 25 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), laat een beetje afkoelen en verwijder de schil en de pitten. Snijd ¾ van de pompoen in blokjes, snijd de rest in dikke plakken.
Hak de sjalot, knoflook en rozemarijn fijn. 
Breng de bouillon aan de kook en houd tegen de kook aan.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak ze mee tot ze glazig zijn, blus dan af met het weekwater van de paddenstoelen. Voeg - zodra het vocht opgenomen is - een flinke scheut bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst halfgaar is, voeg dan de rozemarijn en de paddenstoelen toe. Ga door met het toevoegen van de bouillon tot de rijst bijna gaar is, roer dan de stukjes pompoen door de risotto, kook de rijst gaar. Breng op smaak met zout en peper, roer kaas naar smaak door de risotto.
Serveer met de pompoenpitten en de plakken pompoen.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten