De taart is een prima hoofdgerecht, maar doet het ook goed als voorgerecht.
Ingrediënten
Voor het deeg:
250 g volkoren bloem
1 el droge gist
½ tl zout
15 g honing
25 ml olijfolie
125 ml lauw water
Voor het beleg:
1 kweepeer (ca. 450 g)
2 el honing
2 tl paprikapoeder
½ tl kardemom
½ tl chilipoeder
snufje gemalen kruidnagel
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
stuk verse gember van 1 cm
2 handen walnoten
1 mozzarella
olijfolie
Bereiding
Voor het deeg:
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed hier een soepel deeg van. Laat het afgedekt ongeveer een uur rijzen, kneed nog een keer door en rol het uit tot je de bodem van een ovenvaste schaal of bakvorm van 24 cm ermee kunt bedekken.
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed hier een soepel deeg van. Laat het afgedekt ongeveer een uur rijzen, kneed nog een keer door en rol het uit tot je de bodem van een ovenvaste schaal of bakvorm van 24 cm ermee kunt bedekken.
Voor het beleg:
Snijd de kweepeer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in plakken van ½ cm. Hak de sjalot, knoflook en gember fijn, hak de walnoten grof.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur, bak de kweepeer in porties lichtbruin, haal uit de pan.
Voeg indien nodig wat olie toe en fruit hierin de sjalot, gember, knoflook, paprika, kardemom, chilipoeder en kruidnagel op laag vuur. Voeg na 5 minuten de honing en een kop water toe en doe de kweepeer terug in de pan. Laat het geheel koken tot het vocht verdampt is, verdeel het dan op het uitgerolde deeg.
Strooi de walnoten erover, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart. Bak de taart 15 tot 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor 2 tot 6 personen
Snijd de kweepeer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in plakken van ½ cm. Hak de sjalot, knoflook en gember fijn, hak de walnoten grof.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur, bak de kweepeer in porties lichtbruin, haal uit de pan.
Voeg indien nodig wat olie toe en fruit hierin de sjalot, gember, knoflook, paprika, kardemom, chilipoeder en kruidnagel op laag vuur. Voeg na 5 minuten de honing en een kop water toe en doe de kweepeer terug in de pan. Laat het geheel koken tot het vocht verdampt is, verdeel het dan op het uitgerolde deeg.
Strooi de walnoten erover, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart. Bak de taart 15 tot 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor 2 tot 6 personen
Wat een leuk recept Katrin. Ik zat ook richting kaas te denken maar puzzelde nog hoe de kweepeer te garen. Blauwe kaas was mijn plan. En ik vind het ook erg leuk dat je een gistbodem hebt gekozen!
BeantwoordenVerwijderenDanj je wel Sophie! Ik had eerst iets met pizza in gedachten...en dit is het dus geworden.
Verwijderen