Ingrediënten
200 g pasta
500 g melkzwammen (bij gebrek aan een weegschaal doe ik een gok)
1 tomaat
een paar takjes bladpeterselie
1 ui
2 teentjes knoflook
chilipeper (optioneel)
een scheut witte wijn
zout
olijfolie
Bereiding
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken. Hak de ui, knoflook, chilipeper en peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout, giet af en vang een glas kookvocht op. Laat de pasta uitlekken.
Verhit een flinke scheut om middelhoog vuur, fruit de ui, knoflook en chilipeper 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze rondom aan. Doe na een paar minuten de tomaat erbij en bak die even mee. Blus af met een scheut witte wijn, laat het vocht verdampen en voeg het pastawater toe. Laat op laag vuur 10 minuten koken, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout.
Meng met de pasta.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten