cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 20 oktober 2014

Pasta met melkzwammen

Weet je wat ik zo ontzettend leuk vind aan vakantie? Struinen over markten en door winkels om de lokale specialiteiten te ontdekken en daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Op de Boqueria in Barcelona zag ik heerlijke paddenstoelen, zo uit het bos. Met wat hulp kwam ik erachter dat het melkzwammen zijn, stevige paddenstoelen die ook wel als vleesvervanger gebruikt worden. Qua structuur lijken ze op de portabella, die je als alternatief kunt gebruiken. Melkzwammen hebben namelijk een nadeel: ze komen in onze streken niet voor. Hoe dan ook, dit is een heerlijk simpel gerecht dat tijdens je vakantie weinig inspanning vergt.

Ingrediënten

200 g pasta
500 g melkzwammen (bij gebrek aan een weegschaal doe ik een gok)
1 tomaat
een paar takjes bladpeterselie
1 ui
2 teentjes knoflook
chilipeper (optioneel)
een scheut witte wijn
zout
olijfolie


Bereiding

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken. Hak de ui, knoflook, chilipeper en peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. 
Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout, giet af en vang een glas kookvocht op. Laat de pasta uitlekken.
Verhit een flinke scheut om middelhoog vuur, fruit de ui, knoflook en chilipeper 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze rondom aan. Doe na een paar minuten de tomaat erbij en bak die even mee. Blus af met een scheut witte wijn, laat het vocht verdampen en voeg het pastawater toe. Laat op laag vuur 10 minuten koken, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout.Meng met de pasta.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten