cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 24 oktober 2014

Pimientos de padron

In Barcelona at ik heerlijke tapas: pimientos de padron. Dat zijn kleine groene paprika's die gewoon in olijfolie gebakken worden en op smaak gebracht worden met zout. Heel simpel, maar zoooo lekker! Helaas zijn ze hier in de winkels niet te krijgen, maar mocht je er toch aan komen, hier is het recept. Ik heb zelf een zakje pimientos meegenomen, en ook een zakje zaadgoed, ik hoop dus dat ik ze volgend jaar zelf kan oogsten. Ondertussen kun je je natuurlijk behelpen met de makkelijk verkrijgbare snackpaprika's. 

Ingrediënten

250 g pimientos de padron of snackpaprika's
olijfolie
grof gemalen zeezout



Bereiding

Was de pimientos en droog ze goed af. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur en rooster de pimientos tot er blaren op komen, schep ze regelmatig om. Haal uit de pan en breng op smaak met zout.

Tapas voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen