cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 21 april 2013

Cake met pistachenoten

Ik had heel lang het plan om een cake te maken met Turkse yoghurt en griesmeel. Toen ik bezig was om alle ingrediënten bij elkaar te zoeken, kwam ik ook nog pistachenoten en rozenwater tegen. Het resultaat is een heerlijk luchtige cake met knapperige stukjes pistachenoot en het aroma van rozenwater.

Ingrediënten

50 g griesmeel
50 g bloem
25 g suiker
1 ei
50 ml Turkse yoghurt
50 ml olie
25 g pistachenoten
1 tl baksoda
1 tl rozenwater

Bereiding

Hak de pistachenoten grof. Roer alle overige ingrediënten tot een luchtig beslag, voeg als laatste de noten toe. Giet het beslag in een ingevette ronde vorm van 18 cm, bak de cake ongeveer 20 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven.

Voor 1 cake van 18 cm doorsnee, 6 tot 8 stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen