cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 29 april 2013

Risotto met kalkoen en groene asperges

Veel mensen denken dat risotto ingewikkeld is - niets is minder waar. Met een beetje voorbereiding zet je in minder dan een uur tijd een heerlijke risotto op tafel, zoals bijvoorbeeld deze variant met kalkoen, groene asperges en kastanjechampignons. 
Traditioneel wordt de rijst afgeblust met witte wijn. In dit recept heb ik de wijn vervangen door witte balsamico azijn die net even een andere smaak aan de risotto geeft. Je kunt de balsamico azijn vervangen door een andere milde azijn.

Ingrediënten 

250 g kalkoenschnitzel
500 g groene asperges
125 g kastanjechampignons
185 g risottorijst
5 el geraspte belegen kaas
1 rode ui
1 teentje knoflook
500 ml groentebouillon
50 ml witte balsamico azijn
1 el verse salie
zout
witte peper
1 el boter
3 el olijfolie

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes, hak de ui en de salie. Verwijder het droge uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de boter en olie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de kalkoenreepjes rondom bruin, haal ze uit de pan.
Voeg indien nodig wat olie toe en fruit de ui, voeg na 2 minuten de geperste knoflook toe. Bak de knoflook even mee en doe dan de rijst in de pan. Blus, wanneer de rijst glazig is, af met de azijn. Doe de bouillon erbij zodra de azijn opgenomen is, breng aan de kook. Voeg de asperges toe en laat op matig vuur 10 minuten koken, doe dan het vlees, de salie en de champignons erbij, roer goed. Laat nog 5 minuten koken, controleer of de rijst gaar is. De asperges moeten beetgaar zijn. 
Breng op smaak met zout en peper en roer de kaas door de risotto. 

Voor 2 tot 3 personen







Geen opmerkingen:

Een reactie posten