cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 6 april 2013

Risotto Tandoori

Ik ben dol op risotto en ik ben gek op Indiaas eten. En daarnaast kan ik soms moeilijk kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet, zoals deze risotto bewijst.
Ik heb mosterdolie gebruikt. Deze licht pittige olie is te koop in de toko. Als je een andere olie gebruikt kun je een extra chilipeper gebruiken. 

Ingrediënten

225 g risottorijst
1 ui
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers
1 el tandoori masala
2 el koriander
300 g gepelde rauwe garnalen
2 tomaten
1 klein blikje kokosmelk
600 ml visbouillon (van tablet)
3 el mosterdolie

Bereiding

Hak de ui, knoflook, chilipeper en koriander fijn, snijd de tomaten in blokjes. Verhit de de olie in een hapjespan op matig vuur. Fruit hierin de ui glazig, voeg dan de chilipeper, knoflook en tandoori masala toe. Roerbak 2 minuten en doe dan de rijst erbij. Roer goed, de rijst moet glazig zijn. Blus af met de kokosmelk, roer tot alles door de rijst opgenomen is. Doe nu een kwart van de bouillon erbij, roer af en toe, herhaal deze stap tot alle bouillon verwerkt is. Voeg halverwege de tomaten toe. Geef, wanneer de rijst bijna gaar is, de garnalen bij de risotto, laat ze gaar koken. Roer de verse koriander door de risotto en breng op smaak met zout. 

Voor 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten