cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 30 april 2013

Noedels met garnalen en inktvis

Ik ben dol op de Aziatische keukens, vooral vanwege het uitbundige gebruik van verse kruiden. 
Voor dit recept heb ik rijstnoedels gebruikt. Volg voor de bereiding de aanwijzingen op de verpakking. Als je de rijstnoedels te lang laat weken of koken, gaan ze onherstelbaar aan elkaar plakken. Je kunt natuurlijk ook noedels van tarwe gebruiken.
Roerbakken is een snelle manier om je eten te bereiden, en bovendien gezond omdat je maar weinig vet nodig hebt en de vitamines goed behouden blijven. Zorg wel dat je alle ingrediënten binnen handbereik hebt.

Ingrediënten

200 g rijstnoedels
150 g gepelde rauwe garnalen
150 g inktvisringen
100 g wortel
200 g komkommer
125 g kastanjechampignons
100 g peultjes
2 lente-uien
2 el verse koriander
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 cm verse gember
1 of 2 kleine chilipepers
sap van ½ citroen
2 el vissaus
2 el lichte sojasaus
3 el olie

Bereiding

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de sjalotjes, pepers, gember, knoflook en koriander fijn. Snijd de wortel in fijne repen en de lente-ui in ringetjes, snijd de champignons in plakken. Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de komkommer in plakken van een halve centimeter, halveer de grotere peultjes.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en fruit de sjalotjes. Voeg na 1 minuut de knoflook, gember en chilipeper mee. Voeg dan de groenten één voor één toe en bak telkens een minuut. Begin met de wortels, daarna de peultjes, de komkommer en de champignons. Doe dan de garnalen en de inktvis toe, roerbak tot ze gaar zijn. Voeg dan de noedels, het citroensap, de vissaus, de sojasaus, de koriander en de lente-ui toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten