cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 18 april 2013

Kip in yoghurtmarinade

Ik ben dol op gerechten die je kunt voorbereiden én ik ben dol op kip. Door de yoghurt wordt het vlees heerlijk mals en de specerijen zorgen ervoor dat je echt iets speciaals serveert. 

Ingrediënten

4 kipkarbonades
200 g Turkse yoghurt
1 ui
½ tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
2 tl koriander
½ tl kurkuma
snufje kardemom
zout

Bereiding

Halveer de ui en snijd vervolgens in ringen, meng met de yoghurt en alle specerijen. Marineer de kip hierin minimaal 3 uur, liefst overnacht. Bak de kip in de op 200 graden voorverwarmde oven in 45 tot 60 minuten gaar, dek af met aluminiumfolie als de kip te bruin wordt.

Lekker met rijst en salade.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen