cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 5 april 2013

Curry laksa

Curry laksa is een soep waarvan je in verschillende Aziatische landen diverse varianten vindt. Kokos, curry en noedels horen er in ieder geval in, en voor de rest kun je naar eigen smaak variëren. Ik heb wat kipfilet aan de soep toegevoegd. Voor een vegetarische variant kun je dit weglaten of vervangen door gebakken tofu.

Ingrediënten

150 g kipfilet
1 ui
½ cm verse gember
2 kleine chilipepers
2 el madras kerrie
½ blok santen
1 tomaat
250 g broccoli
100 g taugé
2 lente-uien
2 el verse koriander
80 g mie
1,25 l kippenbouillon (van tablet)
zout
3 el olie

Bereiding

Week de mie in heet water, laat uitlekken en snijd wat kleiner. Hak de ui, gember, chilipeper en koriander fijn. Snijd de kip in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes, verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de lente-uien in fijne ringen.
Verhit de olie in een wok op matig vuur en fruit hierin de ui glazig. Voeg de chilipeper, gember en kerrie toe, roerbak 2 minuten. Doe de santen en de bouillon in de wok, laat de santen oplossen. Geef de kip erbij en kook gaar. Voeg de broccoli en de tomaat toe, laat zachtjes koken tot de broccoli beetgaar is. Meng de mie, taugé, lente-ui en koriander door de soep en laat alles goed doorwarmen, de taugé moet nog een beetje knapperig zijn. Breng op smaak met zout.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten