Ingrediënten
150 g kipfilet
1 ui
½ cm verse gember
2 kleine chilipepers
2 el madras kerrie
½ blok santen
1 tomaat
250 g broccoli
100 g taugé
2 lente-uien
2 el verse koriander
80 g mie
1,25 l kippenbouillon (van tablet)
zout
3 el olie
Bereiding
Week de mie in heet water, laat uitlekken en snijd wat kleiner. Hak de ui, gember, chilipeper en koriander fijn. Snijd de kip in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes, verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de lente-uien in fijne ringen.
Verhit de olie in een wok op matig vuur en fruit hierin de ui glazig. Voeg de chilipeper, gember en kerrie toe, roerbak 2 minuten. Doe de santen en de bouillon in de wok, laat de santen oplossen. Geef de kip erbij en kook gaar. Voeg de broccoli en de tomaat toe, laat zachtjes koken tot de broccoli beetgaar is. Meng de mie, taugé, lente-ui en koriander door de soep en laat alles goed doorwarmen, de taugé moet nog een beetje knapperig zijn. Breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten