cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 3 mei 2013

Bloemkool Indian style

Ik ben dol op eenpansgerechten, zeker op een doordeweekse dag wanneer ik ga sporten. Verder moet het eten redelijk snel op tafel staan en niet te zwaar op de maag liggen - maar het natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat ik na een uur weer trek heb. Dit groentegerecht is dan ook ideaal, het staat in iets meer dan een half uur op tafel, en het geeft je voldoende energie om lekker te trainen.
Je kunt deze groenten trouwens ook als bijgerecht serveren.

Ingrediënten

1 bloemkool
500 g aardappelen
100 g doperwten
1 cm verse gember
½ ui
1 teentje knoflook
1 tot 2 chilipepers
1 el komijn
2 el gemalen koriander
2 el verse koriander
2 el mosterdolie
2 el plantaardige olie
zout

Bereiding

Hak de gember, ui, knoflook en chilipeper met 1 tl mosterdolie fijn in de keukenmachine of in een vijzel. Snijd de bloemkool in roosjes, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verhit de resterende olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin het specerijenmengsel samen met de gemalen koriander en de komijn. Voeg na 3 minuten de aardappelen toe en bak ze rondom aan. Doe de bloemkool en 1 tl zout erbij en zoveel water dat de groenten half onderstaan. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten op matig vuur koken. Controleer of de aardappelen bijna gaar zijn en doe de doperwten en de verse koriander erbij. Laat nog eventjes koken tot de doperwten gaar zijn en breng op smaak met zout.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bijgerecht voor 4 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten