cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 28 april 2012

Chocolade-kokos koekjes

In Duitsland worden rond de kerst bergen koekjes gebakken. De rest van het jaar zie je koekjes alleen in de winkel. Waarom? Geen idee. Ik vind deze koekjes zo lekker dat ik ze het hele jaar door bak. Doe jezelf een plezier en gebruik niet de kokos uit de supermarkt maar ga eens naar de toko. Je moet de kokos ruiken zodra je het zakje openmaakt. 

 

Ingrediënten

200 gr geraspte kokos
60 gr bloem
25 gr cacao
1 snufje zout
100 gr zachte boter
250 gr pure chocolade (min. 70% cacao)
3 eieren
175 gr suiker
1 tl vanille-aroma

 Bereiding

Smelt de chocolade en de boter boven een pan met warm water. Meng de kokos met de bloem, de cacao en het zout. Klop de eieren en voeg de suiker toe, klop tot de suiker opgelost is. Voeg de gesmolten chocolade en het vanille-aroma toe. Geef de overige ingrediënten erbij en laat het beslag 5 minuten staan.
Bekleed een bakblik met bakpapier, geef telkens 1 eetlepel van het beslag erop. Laat ongeveer 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de koekjes 10 minuten op 180 graden, laat ze afkoelen op een rooster.


3 opmerkingen:

  1. Hmmm...deze koekjes waren echt heerlijk! Het waren er flink veel, dus ik heb ze toen ook uitgedeeld aan m'n zusjes en ouders! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet een kookboek gaan schrijven....lekker!!!!! ;-) gr john

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rabia, en nu kun je ze zelf maken.
    Bedankt John, maar dat laat ik liever aan de profs over, ik zie dit vooral als een vriendendienst. En het bespaart me uiteindelijk een hoop tijd omdat ik recepten nog maar een keer hoef te publiceren.

    BeantwoordenVerwijderen