cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 7 april 2012

Tapiocapudding met mais

Dit toetje heb ik voor het eerst in Thailand gegeten. Tot dat moment associeerde ik toetjes altijd met zoet, ik moest er dan ook heel even over nadenken of ik dit eigenlijk wel lekker vind.

Ingrediënten

400 ml kokosmelk
65 gr suiker
200 ml water
50 gr groene tapiocakorrels
1 klein blikje mais, uitgelekt
snufje zout
extra kokosmelk om te serveren

Bereiding

Week de tapiocakorrels 10 minuten in koud water. Breng de kokosmelk, suiker en 200 ml water samen aan de kook. Voeg de tapiocakorrels toe en kook 30 minuten op zeer laag vuur tot de tapioca doorzichtig is. Roer regelmatig om. Voeg de mais en het zout toe en laat nog 10 - 15 minuten koken. Doe de pudding in een schaal en laat hem afkoelen, zet minimaal 3 uur in de koelkast. Serveer de pudding koud met kokosmelk.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen