cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 7 april 2012

Visrisotto

De basis voor deze risotto is een recept voor tomatenrisotto van Jamie Oliver, maar ik moest en zou die dag vis eten, en omdat ik maar een pan wilde gebruiken heb ik het recept een beetje aangepast.

Ingrediënten

2 pangafilets
600 gr tomaten (liefst verschillende soorten)
150 gr risottorijst
1 ui
2 teentjes knoflook
stukje boter
olijfolie
rodewijnazijn
zout
versgemalen zwarte peper
flinke scheut witte wijn
+ 60 gr mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
verse basilicum
groentenbouillon

Bereiding

Meng een flinke scheut olijfolie en rodewijnazijn  met peper en zout en marineer hierin de in stukjes gesneden tomaten. Zet de bouillon op en houd tegen de kook aan.
Verhit wat boter en olijfolie en bak hierin op laag vuur de fijngehakte ui en teentjes knoflook, laat ze niet verkleuren. Doe de rijst erbij en bak onder voortdurend roeren tot de rijst glazig is, blus af met een flinke scheut witte wijn. Blijf roeren tot de wijn helemaal opgenomen is. Doe er een kopje bouillon bij, blijf roeren tot ook die opgenomen. is. Geef er nog een kop bouillon en de tomaten met het vocht bij, blijf regelmatig roeren. Geef, wanneer de rijst bijna gaar is, de in stukjes gesneden vis erbij. Neem de pan van het vuur zodra de vis gaar is. Roer een klein stukje boter en de kaas door de risotto en strooi de gehakte basilicum erover. Breng zonodig op smaak met zout en peper.

(2 porties)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten