cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 7 april 2012

Pasta met chorizo en pompoen

Voor dit gerecht heb je maar weinig nodig, de chorizo geeft een pittige smaak, de komijn en de salie maken het af. Bovendien staat het binnen een half uur op tafel - wat wil je meer? Je kunt de chorizo vervangen door sucuk, een Turkse worst.

Ingrediënten

250 g pasta
500 g pompoen
2 el olijfolie
200 g chorizo
1 el komijn
2 rode uien
1 el gedroogde salie
250 ml kippenbouillon
75 g Pecorino Romano
peper en zout naar smaak


Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes van 1/2 cm. Snijd de chorizo in reepjes. Snijd de uien in parten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de chorizo 3 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en de komijn 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de pompoenblokjes, salie en bouillon toe en stoof in ca. 10 minuten gaar. Voeg de chorizo weer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de pasta om met het pompoenmengsel en bestrooi met de kaas.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen